De variaties van domeinnamen is op zichzelf al eindeloos. Het extensie deel dan de domeinnaam vermenigvuldigd dat nog eens. Er waren tot 2014 al meer dan 350 domeinnaam extensies beschikbaar, waarbij elk land zijn eigen Top Level Domain / TLD code kreeg toegewezen. Voor Nederland kennen we de code .NL als TLD. Het merendeel van de TLD's is niet zo spannend, maar er is een set van land codes die voor hele leuke effecten kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld eens aan de .IN extensie. Dat geeft namen als "WijWonen.IN" en "Uitgaan.IN" en korte variaties zoals "sp.IN" en "vriend.IN". Je kunt nog jaren combineren en prachtige domeinnamen bedenken op die manier.

Is dat nog niet genoeg....vanaf 2014 komen er ongeveer 1000 nieuwe generieke domeinnam extensies bij. Het is een verschijdenheid in alle vormen en maten, zoals .SHOP .SOCIAL .TRAINING .TIPS .NY .AMSTERDAM .CARS .MUSIC .FINANCE .COOL .BOOK .WEBSITE .BAR .APP .CITY .PARTY .MOVIE .KIDS .COACH en nog vele anderen dus.

Op deze pagina tref je in eerste instantie informatie en tips over de voor ons belangrijkste domeinnaam extensies. De lijst zal groeien naarmate er meer leuke bijkomen. Als we de extensie nu al aanbieden, dan zul je een domeinnaam checker bij de informatie vinden. Domeinnaam extensies zonder domeinnaam checker kunnen we alleen handmatig voor je registeren. Neem daarvoor contact op via info@WebChamp.nl